Stien mot Natten er i gang igjen. I dag startet helikopteret å frakte stein fra sletta nedenfor Haglebusetra. Klokken 08 var transporten i gang. Det ligger 345 tonn stein klar for transport. Helikopteret klarer ett tonn av gangen og dermed blir det ganske mange turer. I dag og i morgen og litt å fredag vil mye stein bli fraktet opp til Sherpaene som venter på mer jobbing. Men en god del blir liggende igjen til neste gang helikopteret kommer, en gang i august.
Steinen kommer langveis fra. Helt fra Granvin Stein, mellom Eidfjord og Voss. Tur/retur 44 mil! Det er lokale entreprenører og andre frivillige som har utført mye av transport som dugnad. Imponerende. Helje Medalen hentet første lass i midten av juni i år.
Transporten med helikopteret i dag gikk etter planen. Selv om det et par ganger kom kraftige vindkast som hindre helikopteret å senke stein på rett plass.
Vakter sto og passet på slik at ivrige turgåere ikke fikk gå til Haglebunatten eller Skytterstillingene. Det er for risikabelt å gå i terrenget under transporten av stein. Det er 1000 kilo som blir fraktet i hvert løft. En del turgåere ble anbefalt Seteråsrunden som erstatning.
Helikopteret skal jobbe tre dager, onsdag, torsdag og fredag – 19., 20. og 21. juli. De to pilotene fikk både lunch, middag og frokost hos Hilde og Helje i dag. De skal bo på Haglebu Feriesenter disse dagene.

Løft etter løft med stein. Sherpaene tar i mot.
Mye logistikk for å få steinene på riktig plass.