2023, Dugnad, Eggedal, Fottur, Haglebu, Haglebu Ve og Vel, Haglebunatten, Sherpaer, Stien mot Natten

Stein på stein

Stein på stein

Sherpaene er i gang. Sakte, men sikkert er de på vei mot Snøfonntjenn. Hilde Bergan og undertegnede var på besøk her om dagen. De hadde pause og slappet av i det fine været. Smilende og fornøyde. De hadde det fint på jobb i Norge og Haglebu. – Det blir en fin trasé opp mot Natten, mente de. Det er bratt enkelte steder, men sikkert å gå.
Hvileplasser er det også. I fjor hadde de lagt 323 trinn, hittil i år har de lagt 137 – til sammen 460 trinn.
Det er en god del stein igjen nede på lagringsplassen. Det er mulig de fire Sherpaene som jobber mot Natten trenger mer stein. Da må det eventuelt fraktes fra Granvin ved Voss. Hvor lang tid det tar før stien er ferdig, er det vanskelig å si. Men de håper å blir ferdige en gang i høst. Det er målet.
Hilde forteller at det måtte ryddes endel før Sherpaene satte i gang i år. Vinteren hadde satt sitt preg. Trær og greiner lå i traséen. All honnør til de som jobber frivillig og dugnad for at Stien til Haglebunatten skal blir en realitet!