Hva har vi fått til

Her er hva vi har jobbet med siden starten høsten 2017.

Våren 2018 jobbet vi med å få vervet flest mulig medlemmer og vi fikk satt ut 4 stk. sittebenker rundt stien ved Haglebuvannet.

I 2019 fikk vi solgt/sponset 10 stk. sittegrupper med tak som er for publikums benyttelse om de ønsker det, de er plassert i området rundt Haglebuvannet.

Vi kjøpte inn materialer til stor gapahuk, montert og satt denne i nordenden av Haglebuvannet og deretter behandlet denne for vær og vind. Denne også er for publikum å bruke.

Vi begynte med å bevare/synliggjøre skyttergropene, tilrettelegge for publikum, kjøpte inn materialer for klopper, monterte og fikk kjørt ut disse i 2019.

Vi har deretter rensket sti, bestilt infotavler og skilt om Haglebuslaget, tilrettelagt opp til åsen hvor slaget sto og nå i høstferien har vi laget til stålrammer for skilt og infotavler og fått satt disse ut i området rundt Haglebuvannet og på selve skytterstillingene – for å få folk ut i naturen og å bevare viktig krigshistorie i nærmiljøet vi har etablert oss alle enten med campingvogn eller hytte.

I våres 2020 fikk vi bestilt og svimerket mesteparten av tingene foreningen har utført for å vise publikum hva og hvem som tilrettelegger mye av det de bruker i området. Nå i 2020 har vi hatt sporty medlemmer som har tilrettelagt en turbok som vi kan signere i ved Snøfonntjenn, idet mesteparten av fjellfolket opp fjellsiden, har ikke behov for å gå helt opp på Haglebunatten, men stopper og koser seg ved Snøfonntjenn. Vi kommer til å trekke 5 tilfeldige vinner som vil få en oppmerksomhet.

Vi har fått god bistand av grunneiere, bedrifter og enkeltpersoner som har bidratt økonomisk og som har hjulpet oss med at vi har benyttet utstyr de allerede har, uten denne hjelpen ville vi ikke kunne utført mye, tungt arbeid. Vi har forsøkt å gjøre oss synlige på vår og høstmarkedet og selvfølgelig på Påskelunchen.

I fjor 2019 var 94 betalende medlemmer totalt. Vi startet allerede i høsten 2018 med å etablere hva vi ønsket å bruke energi og materialer på. Noen utførte det praktiske, mens andre utførte de søknadsmessige mulighetene for å få noe pengestøtte.

Vi greide å få bistand fra Forsvarsdepartementet som ville være med å bevare skyttergropene fra 2. verdenskrig. Deretter søkte vi Gunnar Sønsteby fondet som er en pris, men de besvarte styret at de ville gå utenfor sine egne klausuler og bistå prosjektet som de mente var særdeles viktig å bevare og vi fikk noen småmidler til å benytte til prosjektet.

Sigdal kommune ble forespurt om bistand til skilting av prosjektet og de innvilget i vedtak at vi skulle motta kr. 40.000 i etterkant av avsluttet prosjekt. Vi avla sluttrapport nå i høstferien 2020 og venter derfor inn noe av utleggene vi har hatt for skilt og infotavlene. Men for å understreke – vi hadde ikke kunne utført noe av disse tingene om det ikke hadde vært for engasjerte camping og hyttefolk som har utført mange dugnader – i all slags vær –  for å kunne gi publikum en fin opplevelse av å være i fjellet. Og da er det veldig tilfredsstillende å se at publikum benytter seg av arbeidet vi har utført så langt, noe som gleder oss veldig.

Om noen ønsker å bidra eller melde seg inn for å kunne sponse noe –  er medlemskap pr familie/camping/hytte kr. 300,- pr år og de vil bli ønsket velkommen og ikke vær redd for at dette vil innebære for mange dugnader, oppmøter eller annet.

Vi er på fjellet for å kunne nyte fjellet og ikke kun jobbe. Det at vi har fått ny hjelp til å tilrettelegge og forenkle tilgang til foreningens nettside, noe vi setter umåtelig pris på, da dette vil bidra til å synliggjøre at vi er her for fjellfolket og de inviteres til å bidra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.